Monday, April 20, 2009

Exam Sem 2

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 2:10 PM



ucapan dariku buatmu sahabat


salam kpd semua shbt...
selamat menduduki peperiksaan...
semoga berjaya dunia n akhirat...
maaf ats segala kesilapan yg lalu...
semoga persahabatan kita berkekalan hingga ke akhirnya...

selalu benar kau memanjakan matamu memandang keindahan,kelak kau mudah menjadi pelupa. selalukanlah pujuk matamu memandang kedhaifan,kelak kau akan menjadi pengingat..

Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah.

Gantungkan azam dan semangatmu setinggi bintang di langit dan rendahkan hatimu serendah mutiara di lautan.

Orang bijaksana tidak sesekali duduk meratapi kegagalannya, tapi dengan lapang hati mencari jalan bagaimana memulihkan kembali kerugian yang dideritainya.

Yang telah berlalu biarkan ia berlalu, yang mendatang hadapi dengan cemerlang.

Sahabat sejati adalah mereka yang sanggup berada disisimu ketika kamu memerlukan sokongan walaupun saat itu mereka sepatutnya berada di tempat lain yang lebih menyeronokkan.

salam ukhuwah...

Wallahualam

Thursday, April 16, 2009

Kehidupan SEM 1 & 2

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 2:37 PM

Balik Labuan selepas Menghabiskan Kehidupan SEM 1



KAMI (DAYANG, JUE, SARNI,LINDA & SAYA)






BENDERA TERBESAR Tempurung Kelapa or Kepala



Jamuan Rakan Surau 2008-MUSLIMAT SAHABAT AR-RASHIDIN


My Coursemate AT 14






JAMUAN DGN MISS DAYAH-PENSYARAH WACANA AKADEMIK BAHASA MELAYU


KELAS GENERAL ENGLISH DGN SIR RIDZUAN


Projek Ilmiah Wacana Akademik Bahasa Melayu



Camping PPIM

First time in my life tgk lipan besar macam ni.


Jumpa time kami pasang khemah.

Dua hari tak update blog coz sy pi camping Puteri Islam kat Kem The Woods Yayasan Selangor kat Ulu Yam sangat penat sampai tak terkata. 

Tapi bestnya tak terkira dapat main air, flying fox, repelling, jungle tracking, night walk, river trail & cross, rakit, menyumpit & bnyk lg. 

Alhamdulillah kem ni membina lg keyakinan diri terutama ketika di dlm air.

Ni rumusan kem:
1.Paling best-Buat aktiviti dgn semangat.
2.Paling menakutkan-Semua org dgr bunyi yg aneh semasa dlm hutan time buat night-walk.
3.Paling lucu-Kenal dgn Zaiton (sejenis monyet). Ton sentiasa mengikuti kami sepnjg aktiviti. Kiranya Ton sebagai penunjuk jalan coz dahlah duk kat situ.
4.Paling geram-Dpt khemah yg bkn kami buat, dahlah mrka bt khemah tu x betul. Main buat je.
5.Paling ngantuk-Jaga malam
6.Paling penat-Buat aktiviti.

Terima kasih kpd pihak PPIM krn pilih tempat yg menarik utk kami melakukan perkhemahan. Kenangan time camping menjadikan aku seorang yg lebih berkeyakinan.

BELAJAR HIAS KEK


LAWATAN KE HOSPITAL PESAKIT KUSTA

Simposium Puteri



BAKTISISWA PPIM

Time baktisiswi kat Sek. Ren. Agama
Ni bukan Puteri UMNO...
Tp Puteri Islam..


Progam nie kat Darul Puteri time 7 & 8 Mac 2009
Program ni bertemakan baktisiwi.

☑ Hr pertama kasih ke Sek. Ren. Agama buat gotong-royong sambil beramah mesra dgn pelajar disana.


☑ Hr kedua bt khidmat bakti kat surau.
Buat sedikit gotong royong bersihkan sekitar SURAU..

Masa program ni jg kami berlatih utk menjalankan program minggu akan datang iaitu pd 14 & 15 Mac 2009 yg merupakan program besar PPIM (mesyuarat agung)


HARI RAYA 2008




MALAM PERDANA SISWA
Tema malam Perdana Siswa adalah hitam putih..
Cantik & bergaya RAKAN EXCO KHAR yg dtg mlm ini...
Kami tiba dijamu dgn nasi kuning, ayam msk merah, daging msk kurma, tembikai, air hijau
Sedap betul...
Tapi aku dah kenyang makan masakan mak kak azam...
Malangnya baju aku kotor kena kuah ayam msk merah...
Tension...
Gelabah betul aku...
Nasib baik ada kawan (ILYA) tolong...
Aku tak tau nak bt apa...
Blurrrr....
Ilya & Tikah tolong cucikan kotoran...
Mcm bdk kecil pula time tu...
Huhuhuhu....
Terima kasih Ilya & Tikah...
Luv ur all...
Best gak malam Perdana Siswa
Semata-mata nak meraihkan atas segala komitmen rakan exco khar08/09
Sy bangga jd salah sorang rakan exco khar08/09



Wallahualam

Monday, April 6, 2009

KeNanGaN KML

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 4:43 PM

Program TerakHIR di KML (KOLEJ MATRIKULASI LABUAN)

Fasilitator yg menjayakan MPPB (MINGGU PENGURUSAN PELAJAR BARU) 2008/2009

Gambar jd fasilitator time Minggu Pengurusan Pelajar Baru (MPPB) 2008/2009....

Bnyk ilmu yg sy pelajari di samping jumpa dgn semua bekas pljr KML...


Time ni sy AJK under perumahan & penginapan pelajar...


So duk kat hostel ja utk urus penginapan....


Best.................


Tapi time ni takut gak kalau2 kena mengulang matrik lagi kalau result x ok...


Tapi Alhamdulillah akhirnya sy bergelar alumni KML....

MAKMAL KIMIA


Cantik tak???

Ni la experimen yg sy plg suka..


Bnyk betul perubahan warna bhn kimia yg terhasil..


i'm so excited...


Ni kls bersama En. Asmawi...


Thanz so much...

MAKMAL BIOLOGI

selepas dibedah
Sebelum dibedah
Ni la gmbr time kami (saya & Safiah) bedah tikus...


Nak tgk apa organ dalaman yg terdpt dlm tikus...


Tapi hancur tikus tu saya kerjakan...


Itulah sbb tikus yg diberi sgt kecil...


Cuba bg besar lg best...


"Tak ble jd doktor bedah kalau gini" kata En. Hasyidan kpd saya....


Sebenarnya teruk betul tikus tu sya kerjakan....


Wallahualam 

Sunday, April 5, 2009

KeM JuaRa SeRiaN SaRaWaK

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 4:28 PM

Delta,delta..Gambar kenangan PLKN.. kau tetap di hati

Ni gmbr kenangan sy sempat dirakamkan time PLKN siri 4 kumpulan 1 Kem Juara Serian Sarawak 2007.....
Best betul...


Kat  sini tempat pertama sy mula berjauhan dgn keluarga selama 3 bln tanpa bw hp....
Mula2 tu sedih btl tak terkata...
Hanya Tuhan yg tahu.....


Tp Alhamdulillah time PLKN ni bnyk ilmu yg sy pelajari dr segi kemahiran komunikasi, bergaul, berkawat, msk hutan, teamwork, berdikari, berdispiln dan banyak lagi...


Terima ksh kerana memilih sy sebagai salah seorang pelatih PLKN....


Syukran.....
Wallahualam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...