Tuesday, January 29, 2013

Aku dah Guna REBAT RM 200

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 10:52 PM


Assalamulaikum & salam sejahtera...


Dah lama benar blog nie bersawang. Zaman muda dulu banyak saja masa duduk menghadap blog & FB, tapi memandang usiaku semakin dewasa banyak lagi tugas lain perlu diselesaikan dahulu.


Tidak terlalu lewat lagi rasanya utk mengucapkan SALAM MAULIDURRASUL 1434H buat semua pembaca blog cik Wana. Semoga kecintaan pada Rasulullah ﷺ semakin bertingkat². InsyaAllah.


Tiada yg lebih hebat & lebih indah darinya.. Di tangannya ada berkah, di hatinya ada cinta, senyuman di bibirnya tak pernah sirna.. Maaf jika selama ini kami mengaku mencintaimu tanpa mampu memberi bukti.. Terima kasih atas doa² indahmu, terima kasih atas kasih sayangmu utk kami.

Sanah helwah ya Rasulullah 


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ 



Berbalik kpd tajuk entri hari nie, mungkin ramai sudah belia seusia saya telah tuntut Rebat RM 200 utk bagi Pembelian 3G smartphone seperti yg telah diwar²kan semasa Pembentangan Bajet 2013 di Malaysia. 


Rebat RM 200 hanya utk golongan belia berpendapatan RM 3000 ke bawah & berusia 21 hingga 30 tahun. Syarat² lain boleh rujuk di SINI.


Pada mulanya tak berminat pun nak miliki telefon canggih² nie apatah lagi saya dah berazam utk menukar telefon selepas bekerja. Tapi dah dapat tawaran begini, saya manfaatkanlah utk mencarikan teman telefon Nokia 3310 saya. 


Di sini cik Wana nak berkongsi cara² mendapatkan Rebat RM 200.
1. Memohon BRIM 2.0 di web Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). 
2. Mengisi Borang Permohonan Dalam Talian (Pekerja/Pelajar).
3. Print Borang Pemohonan yg mempunyai No. Rujukan Permohonan.
4. Sediakan Salinan IC & Salinan Kad Pelajar (jika pelajar)
5. Tuntut rebat RM 200 di wakil penyedia perkhidmatan. Saya tuntut kat Celcom Centre di Labuan & dapatlah telefon Samsung Galaxy ........, prepaid XPAX RM 8.50 & kad topup RM 30. 

Buat pilihan telefon sebelum membuat tuntutan rebat & sediakan wang yg mencukupi utk membeli telefon pilihan hati.

Di sini saya nak kongsi 
 Senarai wakil² penyedia perkhidmatan yg sah utk tebusan rebat RM 200
 Senarai telefon yg boleh ditebus utk rebat
 Syarikat penyedia telefon pintar 3G
 Model telefon pintar utk ditebus dgn pakej internet
 Jenis telefon & harga selepas rebat


 Senarai Cawangan Blue Cube (Central,  East, North, South, Sabah, Sarawak)




Central (Alamanda, Gardens, Klang, KLCC, Pavilion, Selayang, Sunway Pyramid, Taman Tun)
 East (Kota Bahru, Kuala Terengganu, Kuantan)
 North (Alor Star, Ipoh, Langkawi, Penang, Queensbay, Seberang Prai, Taiping)
 South (BP Mall, Danga Bay, Mahkota Parade, Seremban, City Square, Taman Molek)
 Sabah (Sandakan, Warisan Square)
 Sarawak (Kuching, Miri, Sibu)


DIGI 



 Alamanda Putrajaya Shopping Centre
 Berjaya Times Square
 Klang Lot Unit B-G-8, BBT One, Bandar Bukit Tinggi
 Sunway Pyramid
 SoHoKL (DiGi 360°)
 SS2/66,  Petaling Jaya
 Gardens Mall, Mid Valley City
 Bangsar Shopping Centre
 Berjaya Megamall, Kuantan
 De Garden Ipoh
 KB Mall
 Pulau Tikus, Penang 
 Seberang Jaya, Jalan Todak 2, Penang
 Johor Bahru - Taman Molek
 Seremban, Jalan Kong Sang
 Plaza Merdeka, Melaka
 Miri - Center Point 2
 KTLD, Kuching, Jalan Kulas Tengah 
 1 Borneo, Kota Kinabalu
 Api-api Centre



 Berjaya Times Square Store
 AEON AU2 Stor
 PIKOM ICT Mall
 U Mobile Kiosk The Gardens, Mid Valley Borders Bookstore
 U Mobile Kiosk Mid Valley Megamall



SenQ Stores (The Mines / IOI Mall / Klang Parade / SACC Mall / 1 Utama )

YES - Samsung 4G Smartphone (Yes Buzz 4G Cloud Phone)
 Yes Store (Johor / K.Lumpur / Selangor / Pahang / Penang)



 ClixsterPhone (Nokia Asha 311 / Black Pearl III i9400 / Samsung Galaxy Y / Palette i5300 / Sony Xperia Tipo / ZTE Acqua / Insight i9430 / Stealth II i9500)



 East Malaysia (Sabah & Sarawak)

Tekan perkataan berwarna MERAH HATI utk menyambungkan ke LINK yg sepatutnya.

Semoga perkongsian ini bermanfaat. Wallahualam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...