Tuesday, March 31, 2009

Memories in Matriculation

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 4:32 PM No comments

MY TUTORMATE- H1T4

Thank you for all of you..
Miss u all..










SAHABAT AL-IRFAAN
Ni memori jadi Sahabat Al-irfan KML...


Best JUga time ni...

Something yANg bArU yANg belajar tak dApAt kat mAnA
² ...

Rindu kat sahabat
²  sekalian...

Masa sem 1 sAyA TAK aktif sANgAt join SAhAbAt Al-irfan ni, dah la time ni sAyA S/U Lajnah Kebersihan & Keceriaan. 



Kiranya join atas nak sijil jE...

Kisahnya berlaku time Tadarus Al-quran bUlAn Ramadhan 1428H...


Malas nak ungkit daH tapi sAyA TAK boleh terima tIndAkAn orANg tu SEBAB herdik sAyA dEpAn orANg ramai...


SAyA yANg TAK bERfIkIrAn matang time tu menilai perkara dENgAn tanpa berfikir rasional.


Biasalah kalau kita daH dikuasai nafsu marah..


Dahlah takda sAhAbAt yANg memujuk...


SAyA dAtANg surau cuma nak solat sAhAja...


Aktiviti lain hampeh sAyA nak join.


MAsUk sem 2 bArU berfikir secara waras.

Betulkah tIndAkAn sAyA???


MAsUk sem bAru azam nak berubah, tak maHu join SAhAbAt Al-irfan atas nama sAhAjA.
Nak bt amanAh tu ikhlas kErAnA Allah.


Thanz Fatwa sEbAb beri kepercayaan PADA SAYA lAgI uNtUk jAdI SAhAbAt Al-irfan & S/U uNtUk Lajnah Kebersihan & Keceriaan.



Sem 2 sAyA makin ramai kenalan, bAnyAk aktiviti (Kem kat Kuala Penyu, SAmbUtAn Maulud Nabi, Iftar Jamai'e, PENgUrUsAn jenazah, Solat Hajat Perdana, PERtAndIgAn Nasyid) yANg sAyA join secara langsung @ TAK langsung.

Dalam diam ukhuwah sesama kami terbina.
Last day perjumpaan SAhAbAt Al-irfan pelbagai rahsia yANg diketahui.


Alhamdulillah kerana Allah memberi petunjuk ke arah yANg benar.


W/pun sibuk memanjang time sem 2 tapi result lebih baik dArI sem 1.


Inilah dikatakan Allah memberi pertolongan kepada hambanya yang berjuang di jalan yANg benar.














PULAU TIGA
Maha suci Allah....
Wow.....
Sangat cantik pulau ni....


Mcm yANg kita dgr org kata pulau kat Sabah cantik
² .

Sy TAK pernah pi Pulau Sipadan lAgI..
Tapi boleh buat kesimpulan Pulau 3 ni lebih kurang JUGA macam Pulau Sipadan..


Tempat yg menarik nak bUAt snorkelling, ada volcanoes mud, & lain
² .

Ni semua gmbr
²  menarik²  yg sempat sAyA rakamkan.

Sebenarnya kami ke sini ada Kursus Alam Sekitar.


Tu laH pilih tempat yg cantik.

Nak sampai ke pulau ni mesti naik speed boat kira
²  30 minit dArI Kuala Penyu. 


Sejuk tau masa naik boat tu.

Laju bEtUl pak cik tu bawa....


Sampai jE kat pulau tu, terkejut beruk kami..


Nak tau kami nAmpAk apa???


Bnyk dugung (org putih tak pakai baju) berjemuran di bwh terikan matahari sambil baca buku...


Kena istigfar banyak
² lah nmpknya...


Sakit mata terus...

Tak BOleh nak tENgOk pAndANgAn lain..


KEnA tENgOk jAlAn straight uNtUk sAmpAi tapak kem...


Sblm sampai tapak kem dAlAm mAsA 10 minit gitu, dpt tENgOk buah pisang kontot, tinggalan sejARAH perang. 



Pelbagai aktiviti yg kami bUAt time program ni...


Sediakan masakan (ikut kump) pembentangan, ceramah, LDK, mandi pantai, masuk volcanoes mud, keyakinan dAlAm air dan mAcAm²  lAgI....


PAlINg lucu time kat sini ialah bAnyAk betul monyet...

Tak terkira dengan jari..


Sapa yg TAK prnh tENgOk monyet pun boleh jemu sEbAb sANgAt bAnyAk..


Dah monyet
²  tu suka curi barang...

Barang siapa letak merata
²  confirm jAdI milik monyet tu..

Nak jAdIkan cErIta, suatu pagi terkejut kami sEbAb ada monyet pengsan kat luar khemah akibat over dose makan ubat..


Habis ubat Afiqah monyet tu belasah 1 plastik beg YANG penuh dgn ubat panadol, 
senggugut, asma & mcm² ...


Pemandangan kat sini sungguh cantik...
.
Subhannallah.....
Tak dApAt nak digAmbArkan dENgAn tutur kata & Tulisan...


PAlINg best sAyA rasa kat sini bila sAyA diumumkan sebagai peserta perempuan terbaik..


Tak tahu macam mAnA nak digambarkan...


First time in my life dApAt anugerah mcm tu..


Biasanya tENgOk org naik pentas, dApAt hadiah, dApAt pujian tApI sAyA????


Senyum je telan air liur..


TApI bkn itu matlamat utama saya dAtANg kem ni...


Matlamat utama,  nak dapat keredhaan Allah di samping tAmbah pengetahuan.... 



Gambar²  time berendam dAlAm lumpur gunung berapi tak boleh tunjuk sebab seksi...

Dipercayai lumpur TU baik untuk kulit..
Jadikan kulit licit...

Sebenarnya kami semua sikit lAgI kena saman oleh pihak pengurusan pulau ni sEbAb kami ambil lumpur
²  uNtUk dibawa balik...

Lumpur gunung berapi kat situ tak boleh nak di bawa keluar dArI kawasan pulau...



So kena pulangkan ke tempat asal....






B'gambar seblum balik KML





ROOMATE MATRIK
Hidup kat matrik sama je mcm saya duk kat asrama dulu. Maybe yg beza cuma jumlah orANg kat bilik tu. Dulu 8, kat matrik tinggal 4. Best JUGA. Roomate saya semua baik² . Sini saya nak kenalkan mrka.
  • Bj pink namanya Paron (Tak ingat nama fullnya susah nak sebutlah)
  • Muka mAcAm cina, tp bUkAn cina sepenuhnya (Campuran orANg kadazan.)
  • Asal dArI Kota Kinabalu Sabah.
  • Befday bUlAn september.
  • Ambl Sains Hhayat.
  • Suka stUdy awAl pagi sekitar jam 2-5
  • Rajin bUAt nota (sAyA sElalu pinjam)
  • Happy go lucky girl
  • SEkArANg kat Pulau Pinang
  • Ambl dentist
  • Remember lac oparon, remember paron
  • Baju hijau ni namanya Haryani Harun
  • Lahir 25 Februari 1989 (esOknya bEfdAy my sis)
  • Asal Beaufort, Sabah
  • BUdAk akaun
  • Selalu sAyA pinjam laptopnya (Thanz Yani)
  • Comel orANg dENgAn lesung pipit yANg dalam
  • SEkArANg kat UMS KK, Sabah ambIl akaun
  • Yani ada kawan nama Hanis
  • Hanis ni pun baik (nAnti cErIta page lain)
  • Ni pUlA Yong Mei Chit
  • Lahir 4 disember 1988
  • Cuma lambat sebab peralihan
  • Asal dArI Miri, Sarawak
  • Ni confirm cina tulen
  • Baik & ayu orANgnya
  • Ambil Sains Hayat jUgA
  • Suka mAkAn kerepek pisang mak sAyA
  • Very good & hardworking person
  • SangAt pembersih
  • Now in UKM










Cuma 1 nak kata i miss u all.. Maybe sAya jE rindu kat kamu.. Mereka ni sangat baik kat sAya. Thanz 4 everthing 4 ur all... Memahami perangai sAyA, ajar sAya, kejutkan bAngUn pagi, angkatkan bAjU, & apa
²  jE laH.....Huhuhuhu.... Kalau ada rezeki jumpa lAgI... 


Wallahualam

0 123 Bingkisan Sahabat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...