Tuesday, April 26, 2011

InsyaAllah PETUA Bermakna

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 3:49 PM 2 comments

Assalamualaikum & salam sejahtera.


Nak kongsi beberapa petua.


Kadangkala banyak perkara yg berlaku dlm hidup kita mempunyai jalan penyelesaian tapi kita selalu mengatakan tidak boleh. Mengapa??? 


Mungkin ini berkaitan dgn minda kita. Apabila kita telah menetapkan dlm otak bahawa kita boleh utk melakukannya maka secara automatik otak menghantar isyarat kepada anggota badan supaya tidak melakukannya & begitulah juga sebaliknya.

Stress tak pembuka kata? 


Macam nak tekan X saja pada tetingkap laptopkan? I know what u think.

Kali ini saya nak berkongsi  sedikit petua mengatasi perkara mungkin dianggap remeh oleh sesetengah pihak tapi sesetengah pihak menganggap ia penting kerana berkait dgn nyawa. 


Alhamdulillah buat masa ni petua saya berjaya dgn pertolongan Allah. Kita kembali ke agenda yg lebih serius. (",)Jika Terlekat Tulang

Celupkan jari ke dalam madu lebah. Dgn berselawat sebanyak 3 kali, masukkan jari ke dalam mulut & hisap jari itu perlahan². InsyaAllah tulang yg terlekat akan keluar dgn mudah.

:: Jangan salah sangka. Bukan niat nak makan tulang tapi begitulah akibatnya kalau makan tengok TV. 

Hilangkan Kesakitan & Bengkak Pada Badan

Campurkan sedikit kapur sirih dgn parutan ibu kunyit & air, buatkan seperti krim. Bubuh tempat yg terkena gigitan serangga & biarkan kering. Kesakitan akan reda & bengkak akan hilang.

:: Apa macam murah tak bahan-bahannya? Cuma perlukan kunyit, kapur sirih & air. Jimat duit.Terkena atau Terpijak Paku Berkarat

Ambil segera sebatang bawang putih yg berdaun buang kulitnya kemudian celup dlm minyak & panaskan di atas api, apabila sudah panas tampalkan pada bahagian yg terluka berulang kali buatlah 2 kali sehari. InsyaAllah baik.

:: Kalau terpijak paku nie dah biasa terutamanya pi kenduri kahwin masa kecil dahulu. Budak nakalkan. Nasib baik saya tak kancing gigi sebab pijak paku berkarat selalu.

Apa²pun semua ini bergantung dgn kehendak Allah utk menyembuhkannya. YAKIN pada ALLAH. 

Wallahualam.

2 123 Bingkisan Sahabat:

wsalam..
syukran kak datang melawat..
insyaAllah boleh digunakan..
kita hanya berusaha tp Allah yg menyembuhkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...