Saturday, December 11, 2010

Sinergi-Keimanan Adalah Paksi

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 12:31 AM 6 comments

Alhamdulillah, baru-baru ini sekitar bulan Zulhijjah 1431H saya dapat menghabiskan satu buah buku yang dipinjam daripada Fiezah Halim.

Allahuakhbar sangat menarik olahan cerita yang ditulis HILAL ASYRAF dalam masa 2 hari sahaja saya dapat menamatkan bacaan.

Persahabatan antara Asid dan Irfan amat mengagumkan saya. Adakah wujud watak mereka ini dalam kehidupan kita hari ini?

Dalam buku ini juga menyampaikan pengajaran di mana sikap seorang USTAZ membuat Disaster FIVE amat membenci orang yang ingin menyeru ke arah kebaikan. Saya rasa pada mereka yang telah membaca buku ini faham apa yang ingin saya sampaikan.

Pentingnya buku ini memang terbaiklah untuk dijadikan bacaan semua. Sapa yang belum baca rajin-rajinkanlah untuk membaca..

Nak baca lagi hasil karya HILAL ASYRAF bolehlah mengunjungi laman web LANGIT ILLAHI..

Moga kita sentiasa dinaungi rahmat ALLAH.

Ingat

"KEIMANAN ADALAH PAKSI"Tiba-tiba
Terkejut
Motif: Terpandang gambar RAHMAH dekat blog Langit Illahi (klik sini)..

Sekarang sedang baca Novel Sejarah Islam "Abu Bakar Sahabat Setia" karya Pak Latip

6 123 Bingkisan Sahabat:

bgs2...
insyaAllah xjemu baca...
selamat membaca

Demam HDR dah kembali! jom rilex layan....^_^

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan .. tengok jgn x tengok.. sila klik disini dan klik disini. Juga tutor 4 the latest read more klik disini.
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

to bujang susah..
w'salam..
syukran ala kulli hal.
tunjuk ajar dan nasihat dijadikan panduan..
insyaAllah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...