Thursday, May 27, 2010

Rindu Bau Pohon Tin

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 8:39 PM No comments

Alhamdulillah sebaik sahaja membaca buku Syabab Musafir Kasih, wana berpeluang untuk membaca buku Rindu Bau Pohon Tin nukilan Ustaz Hasrizal atau lebih terkenal dengan website Saifulislam.com. Wana yakin ramai sahabat suka membaca blog Ustaz Hasrizal.Berbalik dengan buku Rindu Bau Pohon Tin, kisah dalam buku ini banyak mengisarkan tentang kehidupan ustaz semasa belajar di Jordan. Menarik, sedih, terharu dan banyak lagi luahan perasaan yang wana dapat gambarkan semasa membaca buku ini. Buku ini wana baca bermula 9 Mei -14 Mei 2010 ketika KPO MPP UPSI di Jerantut, Pahang sehingga KPO MPP IPTA di UPNM.


Walaupun kesibukan berprogram tetapi ia tidak menghalang untuk wana membaca kerana membaca gedung ilmu. Pelbagai ilmu pengetahuan yang wana dapat sepanjang membaca.


Sekarang wana sedang berusaha membaca buku Biografi Muhammad bin Abdullah iaitu Perjalanan Hidup Seorang Nabi hasil nukilan Zulkifli Mohd Yusoff dan Noor Naemah Abd Rahman keluaran PTS Publication.Buku ini mengandungi 14 bab, insyaAllah wana akan kongsikan input yang diperolehi daripada hasil pembacaan.


Muhammad….


Nama seorang lelaki Agung…


Kami beriman kepadanya dengan sepenuh jiwa dan raga…


Meskipun kami tidak pernah bertemu dengannya…


Tunggukan entry akan datang…


Wallahualam…

0 123 Bingkisan Sahabat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...