Thursday, October 13, 2011

Tutorial: Double Underline Bawah Tulisan

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 4:07 AM No comments

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Ramai yang tanya "awat blog hang canggih manggih?" (kononnya, nak belajar loghat kedah)

Sebenarnya saya nie memang rajin blog walking tengok cara² nak buat blog comel.

Nak belajar buat blog nie memang kena SABAR sebab banyak dugaan & kena belajar kenal dengan En. HTML.

InsyaAllah, hari ni nak share tentang "double underline bawah tulisan". 

Contohnya kat bawah nie..


______Double Underline Bawah Tulisan______


1) Dashboard > Design > Edit HMTL > Tick Expand Widget Templates. 
Apa²pun, jangan lupa backup templates (download full template) untuk langkah berjaga²

2) Tekan CTRL + F, cari code ini  

/* Header
 .
3) Bila dah jumpa copy pulak code di bawah ini dan pastekan kat atas code yang dicari tadi.

u { text-decoration:underline; border-bottom: 2px dotted #FF0080; padding: 0px; }


NOTES KAKI:
ABC : Ketebalan border. Boleh tukar ke nombor yang lebih besar jika mahu underline tebal.
ABC : Boleh ditukar kepada solid / dotted dashed.
ABC : Warna underline boleh cari kat SINI.



4) Then, PREVIEW. Kalau tiada masalah pada Mr. HTML bolehlah SAVE TEMPLATE.

___♥♥___Kalau Dapat Jangan Lupa Komen___♥♥___

0 123 Bingkisan Sahabat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...