Friday, October 14, 2011

Tutorial: Timbang Berat Blog (Pingdom Tools)

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 2:55 PM No comments

Assalamualaikum & salam sejahtera...


Dah cuba tak penimbang (iWEBTOOL) yang saya bagi pinjam semalam?

Bagus
². Berat tak blog kamu? ^_^

Sebenarnya hari nie nak share satu lagi jenis penimbang blog iaitu Pingdom Tools.



Antara perbezaan ketara iWEBTOOL & Pingdom Tools:
1. iWEBTOOL penimbang biasa tapi Pingdom Tools penimbang digital. 
(Gurau je, saya main²)





2. Bacaan iWEBTOOL tak detail tapi bacaan Pingdom Tools detail
(No. 2 betul bukan cubaan)

Nak cuba tak?

Kalau nak mari baca seterusnya.


______ Timbang Berat Blog (Pingdom Tools) ______


1. Mula² masuk ke laman web Pingdom (Tekan sini).
2. Nanti kamu akan dapat page macam kat bawah.
3. Masukkan url blog masing² dalam kotak putih & tekan TEST NOW.




4. Tunggu loading dalam 20 saat & akan keluar macam² seperti kat bawah.


5. Baca & perhatikanlah. Kalau tak faham tanya saya. ^_^

NOTA KAKI: 
Warna merah menunjukkan terdapat error dalam blog kamu. Kadang ² tu yang buat berat. Macam selulit. ^_^

Selamat mencuba!!! 

Nanti sharelah ye berat blog kamu.

______Kalau Dapat Jangan Lupa Komen ______

0 123 Bingkisan Sahabat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...