Friday, October 14, 2011

Tutorial: Linkwithin

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 8:04 PM No comments

Assalamualaikum & salam sejahtera...

InsyaAllah kali nie nak share tentang LINKWITHIN.

Bukan Linkin Park tau..^_^

Linkwithin atau menghubungkan dengan dalam (translate guna Google Translate) benda alah yang blogger suka letak kat bawah entri supaya apabila dah abis baca satu entri tu kita boleh baca entri yang lain.

Faham tak? Macam blurr je. Hmmm... Ok senang cerita tengok kat blog saya.

Macam gambar nie

Kalau nak jom terjah langkah seterusnya.



______ Linkwithin ______

1. Firstly masuk ke laman web LINKWITHIN. (Tekan Sini)




2. Nanti kamu nampak benda alah nie & isi maklumat yang diperlukan.
(Kalau background blog gelap tick kotak kecil tu)
3. Bila dah selesai tekan Get Widget!


4. Nanti akan keluar page lain & install widget tu kat blog dengan tekan INSTALL WIDGET


5. Pastu page nie pula keluar. Title tu boleh tulis ikut ayat sendiri then tekan ADD WIDGET




6. Dah tu tekan SAVE kalau dah puas hati. Tapi sebelum tu pastikan Linkwithin anda diletakkan di bawah Blog Posts.

7. SIAP!!! Lihatlah hasilnya. Mudahkan?

______Kalau Dapat Jangan Lupa Komen ______

0 123 Bingkisan Sahabat:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...