Tuesday, June 26, 2012

Please, ni Cara HARAM Bertudung!!!

Bicara Hati :: ♥ HeRWaNa HeRMan ♥ On 6:38 PM 8 comments

Assalamualaikum & salam sejahtera.

Beberapa hari yg lalu cik Wana terjumpa satu entri kat blog seorang mamat nie. Tapi nie bukan mamat Jiwang suami minah Brutal tau. Mamat lain. =)

Entri menarik tertarik kau memang deboommmlah. Satu perkara yg cik Wana salute bila baca blog seorang blogger mamat nie adalah MAKAN DALAM. (simpulan bahasa ciptaan cik Wana. Maksud: buat sesuatu sehingga sesiapa yg berkenaan utk terasa)


Entri di bawah diedit dari blog mamat nie. Jom baca ^___^

It just a short & simple post...
I posted it because I think its IMPORTANT


To avoid from being an ignorant muslim, kita sama² share ok?

Kita tak boleh pakai tudung yg ada bonggol kat belakang, maka sanggullah rambut anda tu ke bawah :) 

Nie ada pula yg beli tudung yg siap ada bonggol palsu, mcm predator pun ada... Haha


Okay. Aku tahu yg kami malas nak baca tulisan panjang². Aku pun macam tue juga. Tapi sekarang rajin²kan diri baca 2 hadis ni. Aku dah siap tulis, cuma nak baca ja :D

 Akan muncul dlm kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yg menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu² masjid. Wanita² mereka (isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang (nipis & ketat). Di atas kepala mereka pula (wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yg lemah gemalai. Oleh itu, laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita² yg terlaknat 
Hadith Riwayat Ahmad >

Dua golongan penghuni neraka yg mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka di dunia: golongan yg membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya utk memukul manusia & juga kaum wanita yg berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan & berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yg bergoyang². Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu & begini 
< Hadith Riwayat Muslim >


Semua orang ada nafsu utk kelihatan cantik & sesetengah hamba Allah tak berjaya lawan nafsu ni.

Boleh ke kita just conclude mereka ni BERNAFSU BESAR? 

JOKE 

Marilah kita sama control nafsu & menolong orang control nafsu ya kawan²?



Ingatlah. Di dunia ni kita suka sembang² pasal hal yg kita suka di dunia. Tapi ketika kita di dlm syurga & neraka kita akan hanya ingat kpd mereka² yg sentiasa tegur & beri ceramah & nasihat pada kita. Dan pada saat itulah kita sedar yg ianya penting :)


Moga bermanfaat. Wallahualam...

8 123 Bingkisan Sahabat:

salam akak..nak mintak share artikel dalam blog akak ni yer...

Memang makan dalam, kalau sapa2 baca ni. Huhu...

bukan sengaja..moga ambil yg baik..yg tak baik tinggalkan je dlm blog nie

byk saja yg dah taw pasal nih..

tapi masing2 kalah dgn nafsu masing2 yg sentiasa yg nak cantik.
sedih hati bila tgk insan semuslim kita sebegitu..
kita hanya mampu menegur
terima atau tidak itu pilihan mereka

apapun.terus didik diri utk menjadi muslimah sejati ya..=)

betul2..selagi kita ikut nafsu selagi tu kita kalah.. sbb yg paling besar di dunia nie adalah NAFSU..

insyaAllah..mari didik jd muslimah sejati =)

assalamualaikum.. kalau sy nk share ilmu dlm blog ni boleh? thanks

waalaikumussalam..tafaddal..dipersilakan share..moga bermanfaat bg yg m'baca =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...